.

.
  Naslovna   Novosti   Biografija   Multimedia   Kazalište   Diskografija   Fotografije   Jazz   Kontakt  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZDENKA KOVAČIČEK OSTAJE PRVA DAMA NAŠEG JAZZ VOKALA ZAHVALJUJUĆI TO PONAJPRIJE SVOM SMISLU ZA INTERPRETACIJE TOG ŽANRA, SMISLU ZA IMPROVIZACIJU KAO I ZA JAZZ PRIMJERENU GLASU.

ZAHVALJUJUĆI VELIKOM BROJU OSTVARENIH NASTUPA NA STRANIM POZORNICAMA,JAZZ FESTIVALIMA I GOSTOVANJIMA, MOŽE SE REĆI DA JE STEKLA I ZAPAŽEN MEĐUNARODNI UGLED.

NJEZINI STILSKI AFINITETI I PRISTUP INTERPRETACIJI JAZZA ,ZASNOVANI SU NA TRADICIJI AMERIČKOG JAZZ VOKALA, SWINGU I SKLONOSTI PREMA JAZZ STANDARDIMA.

TAKAV ĆEMO REPERTOAR NAĆI I U SLUČAJEVIMA KAD NASTUPA UZ VELIKI JAZZ ORKESTAR ,KAO BIG BAND HRT-a, HGZ-a, ILI BIG BANDA RTV LJUBLJANA,S KOJIMA JE BILA NA TURNEJI PO ITALIJI.TU JE JOŠ SURADNJA S POZNATIM HARMONIKAŠEM OSKAROVCEM PEPINOM PRINCIPOM, A POSLJEDNJIH DESETAK GODINA ZDENKA JE ČEST GOST AUSTRIJSKIH POZORNICA I KLUBOVA,S TRIOM MANFREDA JOSELA, WOLFGANGA SILLIJA, WOLFGANGA SCHREINERA I CARINTHIAN SWING COMBOM. NASTUPALA JE I S TRADICIONALNIM SASTAVOM OLD STOARIEGLER JAZZ BAND U GRAZU, PFAFF COMBOM I DEJANO PEČENKOM I NJEGOVIM TRIOM.

NJEZINI JAZZ KONCERTI U NAJPOZNATIJEM AUSTRIJSKOM JAZZ KLUBU ROYAL GARDEN U GRAZU, NAJAVLJENI SU KAO KONCERTI VRHUNSKE KVALITETE .ČEST JE GOST JAZZ FESTIVALA ŠIROM HRVATSKE,OD BP CLUBA U ZG, DO LASTOVA, VELIKOG LOŠINJA, VODICA, DO BRAČA GDJE VEĆ TREĆU SEZONU ORGANIZIRA SVOJ JAZZ FESTIVAL U SUPETRU.

NASTUPALA JE NEKOLIKO PUTA NA MARIBORSKOM LENTU, U INGOLSTADTU SA BIG BANDOM LADISLAVA FIDRIJA.

28.12.2003 G.  NASTUPILA JE U DVORANI V.LISINSKI U POVODU PROSLAVE 30.OBLJETNICE DVORANE, UZ BIG BAND HRT-a i SIMFONIJSKI ORKESTAR. ISTI TAJ KONCERT ODRŽAN JE I U AUSTRIJI ISTE GODINE

NEKOLIKO GODINA ZA REDOM NASTUPA NA POZNATOM JAZZ FESTIVALU U BURGHAUSENU UZ CARINTHIEN SWING COMBO. 1995. G. UZ TRIO VANJE LISAKA ODRŽALA JE JAZZ KONCERTE U RATOM OKRUŽENOM SARAJEVU U PREPUNOM KAMARNOM TEATRU,A 10g.POSLIJE NASTUPILA JE PRVI PUT SA SASTAVOM SINANA ALIMANOVIĆA,I OD TADA JE REDOVIT GOST U JAZZ KLUBOVIMA SARAJEVA

IMALA JE ČAST OTVORITI I BITI KUMA JEDNOM OD NAJUSPJEŠNIJIH NOVIJIH KLUBOVA U HRVATSKOJ, SISCIA JAZZ CLUBU U SISKU GDJE IZ SEZONE U SEZONU REDOVITO NASTUPA PRED RASPRODANIM KLUBOM. Jednu od najdražih suradnji ostvarila je sa sastavom "Black Coffe" s kojim je nastupila nekoliko puta u B.P. Clubu u Zagebu, HKK u Zadru i mnogim klubovima širom Hrvatske. S gitaristom Brankom Bogunovićem Piffom nastupa sve češće u posljednje vrijeme gdje uspješno spaja svoju ospesiju jazzom i rockom unoseći u svoju interpretaciju upravo taj feeling zahvaljujući njeogovoj vrhunskoj pratnji na akustičnoj gitari.

TO SU SAMO NEKI OD MNOGIH NASTUPA ŠIROM EUROPE,A ODUŠEVIO JU JE NASTUP U
LA-U USA,GDJE JE NJEN KONCERT BIO NAJAVLJEN U JAZZ NEWS ČAK GODINU DANA UNAPRIJED UZ PRATNJU ODLIČNOG AMERIČKOG TRIJA.
 

 

     
(kliknite za ulaz)
  
Jazz može biti vrlo zabavan , Autor: Davor Hrvoj , iz časopisa CANTUS
 
 
All rights reserved © 2007 www.to-be-zdenka.hr © David Dezsö