.

.
  Naslovna   Novosti   Biografija   Multimedia   Kazalište   Diskografija   Fotografije   Jazz   Kontakt  
 

 

 

 

 

 

 

 
   
 >> KAZALIŠTE
   
Zdenka Kovačiček postala je član PIK-a već s 5 godina gdje je pohađala satove glume, pjevanja i plesa i već u svojoj najranijoj mladosti s predstavama tog najpoznatijeg dječjeg kazališta obišla Evropu. Sve do početka svoje pjevačke karijere ostala je član PIK-a.
Ponovni susret s kazalištem dogodio se 1979. g. u kazalištu Komedija u rock operi autra Metikoš-Krajač-Prohaska "Grička vještica" prema romanu Marije Jurić - Zagorke. Nastupala je u preko 200 izvedbi u ulozi babe Urše.
Od 1984. g. pa nadalje slijedi pohađanje glumačke klase Marije Kohn i kasnije Krešimira Zidarića u kazalištu Bagatela koji vodi Slavica Maras. Oduševljen glumačkim talentom Zdenke Kovačiček, Krešimir Zidarić osniva glumačku grupu sastavljenu od zaljubljenika u kazalište i talentiranih glumaca pri sveučilištu Moša Pijade u Zagrebu.
Tako nastaje uspješna komedija "Obljetnica braka" u kojoj glavne uloge igraju Zdenka Kovačiček i Krešimir Zidarić za koju Zdenka Kovačiček odabire i glazbene brojeve. Predstava je premijerno prikazana u kazalištu Vidra pred oduševljenom publikom. Nažalost, prerana smrt gospodina Krešimira Zidarića prekinula je na neko vrijeme velike planove i gostovanja vezana za tu predstavu.
 
 
 
Ponovnu priliku da pokaže svoj talent glumice, imitatorice i voditeljice, dobila je 1997. g. u jednosatnom vlastitom showu HRT-a pod naslovom "I to sam ja".
 
       
 
Slijedi poziv slavnog režisera Damira Zlatana - Freya u slovensko stalno gledališće u Trstu 2002. g. i glavna uloga u rock operi "Princesa na zrnu graha" gdje Zdenka Kovačiček ponovno oduševljava , kako publiku, tako i kritičare u slovenskim, talijanskim i hrvatskim novinama.
 
 
 
Zdenkin najveći kazališni uspjeh doživjela je 25. listopada 2008. na premjeri njenog najnovijeg projekta  "S ljubavlju, Janis", a burne ovacije koje su započele na premijeri, traju i dan danas  sa svakom novom izvedbom ovog odličnog mjuzikla. Što je također zanimljivo je da se radi o Europskoj praizvedbi i da je Zdenka Kovačiček prva "Europska Janis Joplin", a i po mnogim kritičarima je i ona jedina pjevačica koja je sposobna imitirati blues legendu Janis Joplin svojim jedinstvenim vokalom i vrhunskom interpretacijom.
 
Mjuzikl "S ljubavlju, Janis" rađen je prema autobiografskoj knjizi koju je 1992. objavila Laura Joplin, sestra Janis Joplin" temeljenu na pismima koja je Janis redovito pisala svojoj obitelji, a po kojoj je Randall Myler napisao istoimeni broadwayski hit. U tim pismima i njezinoj glazbi pratimo Janisin kratak i turbulentan život. Ulogu Janis Joplin tumače u prvom redu Zdenka Kovačiček, koja pjeva većinu glazbeno zahtjevnijeg repertoara, dok ulogu Janis Joplin u mladim danima tumači Marija Borić.
Na pozornici se istodobno nalazi 11 ljudi, što glazbenika što glumaca, a petnaestak Janisinih hitova koji se izvode, poslagani su prema tijeku njezine životne priče, a izvode ih uz pratnju poznatih zagrebačkih rockera kao npr. Branka Bogunovića, Nevena Mijača i dr. , dok će od glumaca tu biti još i Jasna Palić-Picukarić, Davor Svedružić i Adam Končić.
 
Više informacija o samoj predstavi pogledajte na službenim stranicama kazališta "Komedija" ovdje
 
            
 
Neke od sjajnih kritika iz tiska možete pročitati ovdje
 

 

 
O mjuziklu
 
 
Prilog iz "Dnevnika" i emisije "Dobro jutro Hrvatska"
 
 
Summertime
 
 
Iz emisije "Ples sa zvijezdama"
 
 
 

Potaknut velikim uspjehom mjuzikla "S ljubavlju, Janis", Zdenkin nemirni i kreativni duh ubrzo pronalazi novi izazov u mjuziklu "Ella i Marilyn" čija je svečana premijera održana 23. ožujka 2014. g. u Kazalištu Komedija u Zagrebu. Kao i u prethodnom mjuziklu, Zdenka Kovačiček doživljava ovacije kako publike, tako i kritike. Za ulogu Elle bila je nominirana za najbolju žensku ulogu u kategoriji mjuzikla za Nagradu hrvatskog glumišta 2014- g- Ova zanimljiva priča portretira dvije velike umjetnice – Ellu Fitzgerald i Marilyn Monroe u doba njihovog poznanstva tijekom jednog posebnog tjedna 1955.godine u Americi. Tada već vrlo popularna i svjetski poznata zvijezda Marilyn Monroe saznaje da njena omiljena crna pjevačica Ella Fitzgerald ne smije nastupati u elitnom jazz klubu Mocambo u Los Anglelesu. U doba rasne segregacije u Americi takve su zabrane vrlo jake i Marilyn se odlučuje na hrabar i riskantan potez. Naziva vlasnika kluba Mocambo i obećaje mu da će sjediti u publici, u prvom redu njegovog kluba, ukoliko pozove Ellu za nastup. Prelijepa glumica uspije u svom naumu, održi obećanje i zaista iz prvog reda prati nastup svoje omiljene pjevačice čitav tjedan njenih nastupa. Tamo, u garderobi iza scene zadimljenog jazz kluba dvije velike zvijezde postaju prijateljice i zauvijek promijene život jedna drugoj.
U ovoj dirljivoj priči o prijateljstvu, hrabrosti, strahovima i nadama koji postoje i kod najvećih i najvoljenijih umjetnika imat ćete priliku zaviriti u dušu dviju posebnih žena i uživati u njihovoj prekrasnoj glazbi, pa ćete tako čuti najveće Elline hitove poput „Lady Be Good“ ili „Blue Moon“ a Marilynka će vam, naravno, ( među ostalim) otpjevati i čuvene „Dijamante“.

U interpretaciji Zdenke Kovačiček kao Elle i Vande Winter kao Marilyn, uz svirku uživo vrhunskog jazz banda, te uz Komedijin baletni ansambl čine gledalište čuvenog Mocambo kluba, poput nekog dalekog i poetičnog vremena kada su velike zvijezde bile samo ljudi.

 

Autor : Bonnie Greer
Prijevod : David Stopper
Redateljica: Nina Kleflin
Scenograf: Osman Arslanagić
Kostimografkinja: Marija Šarić Ban
Koreograf: Dejan Jakovljević
Korepetitor: Joe Kaplowitz
 
Uloge:
Ella:  Zdenka Kovačiček
Marilyn: 
Vanda Winter
Band:  Mladen Baraković, Zdenko Ivanušić, Joe Kaplovitz,
Ante Mažuran, Ramon Reberšak, Borna Šercar
Baletni ansambl:  Kazališta Komedija: Mateja Ivanković, Petra Radošević, Morana Paškiević, Dejan Jakovljević, Emil Kuzminski, Zoran Simikić
                                                  Inspicijentica:  Dijana Dajčić
                                                        Šaptačica:  Dorotea Krivec

 
   
 
All rights reserved © 2007 www.to-be-zdenka.hr © David Dezsö